Eclipsi amb tècnica “Stop motion”

Hola a tots!! Nosaltres som la Iris Fontanals, la Itziar Guinovart i la Laura Menchón.

Us ensenyarem el nostre la nostra història digital basada en vídeo sobre l’eclipsi solar. Primer de tot: Què és un eclipsi solar?

Un eclipsi solar succeeix quan la lluna passa entre el sol i la terra, la lluna cobreix totalment o parcialment el sol produint una ombra en una determinada part de la superfície terrestre i en un determinat punt de la terra. Aquest fet astronòmic només passa quan hi ha la fase de lluna nova, quan el sol i la lluna estan en conjunció.

Hi ha tres tipus d’eclipsi solar:

  • Total: des d’una franja de la superfície de la terra, la lluna cobreix totalment el Sol. L’ombra de la lluna és penombra o ombra. Si és penombra l’eclipsi serà parcial i si és ombra l’eclipsi és total.
  • Parcial: la lluna cobreix totalment el sol.
  • Anular: la lluna es veu més petita que el sol, de manera que es veu un anell del disc del sol.

El material que hem fet servir: goma eva negra, paper de seda groc i taronja, cartolina negra, el vidre d’un marc de fotos i una llum.

En el procediment de la pràctica consisteix en retallar un cercle negre al centre d’una goma eva, aquesta s’enganxa al vidre d’un marc de fotos i per darrere es posa el paper de seda groc i taronja. Tot seguit, es retalla un cercle més petit que l’anterior en una cartolina. Per acabar, posem una llum sota del vidre per tal que deixi passar la llum pel cercle i es reflecteixi dels colors del paper de seda, després anem incorporant progressivament el retall de cartolina formant un eclipsi, per fer-lo han sigut necessàries 16 fotografies.

Per fer aquesta història digital hem utilitzat la tècnica “Stop motion” que es basa en una continuïtat de preses fotogràfiques creant una il·lusió animada.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s