Espais Personals d’Aprenentatge

Bona tarda!! L’entrada al blog d’avui va dirigida als EPA (Espais Personals d’Aprenentatge). Com sempre, en primer lloc faré una base teòrica extreta de diversos recursos i, tot seguit, faré una aportació personal sobre l’activitat que hem treballat al laboratori d’informàtica.

Entenem l’EPA com el conjunt d’eines, aplicacions, serveis en la xarxa, interaccions amb altres persones, etc. que un individu utilitza per tal de gestionar el seu propi procés d’aprenentatge al seu propi ritme i de manera flexible. D’aquesta manera, els EPA ens ajuden a aconseguir aquella informació que necessitem al moment, ja que podem organitzar totes les nostres aplicacions personals en una mateixa pàgina i com que queda penjada a la web, hi podem accedir fàcilment des de qualsevol dispositiu electrònic que tingui accés a internet (smartphones, tablets, ordinadors..). Així doncs, veiem que l’espai personal d’aprenentatge depèn de cada individu de les seves necessitats, objectius, aficions i estil de vida.

Aportació personal: Desprès de la classe teòrica on hem introduït la teoria dels EPA, hem anat al laboratori d’informàtica on a través de l’aplicació Symbaloo havíem de crear un espai personal d’aprenentatge personalitzat que s’adaptés a les necessitats, la professió i les aficions a partir d’un perfil proposat en l’activitat, en Pau. Com a recursos per portar a terme l’activitat, disposavem de diverses aplicacions relacionades amb temes acadèmics, professionals, de gestió, d’interacció, etc. i havíem de decidir quines s’adaptaven a les necessitats d’en Pau per tal de crear el seu espai d’aprenentatge. Algunes de les aplicacions proposades eren, per exemple, Duolingo una aplicació que permet aprendre diversos idiomes ja que en el perfil d’en Pau ens deien que treballava en una escola d’ensenyament plurilingüe.

Personalment, penso que aquests tipus de programes són molt útils alhora de gestionar les teves aplicacions, moltes vegades les tenim totes obertes alhora o ens costa trobar-ne algunes i gràcies als EPA tenim la oportunitat de ordenar-les totes segons les nostres necessitats i preferències. En el meu cas, no coneixia aquest tipus de “organitzador personal” i crec que m’anirà molt bé sobretot pel que fa a l’àmbit educatiu, ja que no hauré d’estar buscant les diferents pàgines que són bàsiques en el moment de realitzar qualsevol tasca educativa.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Recursos:
Activitat i explicació de l’EPA
Symbaloo

Deja un comentario