Part 2: Disseny i elaboració d’un recurs educatiu digital

Aquesta serà l’ultima entrada al blog, però no us preocupeu perquè acabarem de la millor manera possible: amb el recurs educatiu digital acabat!! Per tant, avui l’entrada estarà dedicada únicament a la presentació del recurs. COMENCEM!

RECURS EDUCATIU DIGITAL: https://les4estacionsweb.wordpress.com/

En la primera part  del disseny i elaboració d’un recurs digital al blog teniu una expilació general sobre aquest projecte on s’exposa la metodologia, els continguts a treballar, objectius d’aprenentatge i avaluació del recurs. Us recomanem que la visualitzeu (si no ho heu fet encara) per tal d’entendre millor el recurs.

A continuació, explicarem breument de quina manera funciona, les eines utilitzades i per últim una petita valoració de l’activitat a nivell de grup.

En primer lloc, el recurs està basat principalment en diversos recursos digitals que engloben uns continguts, és a dir, la finalitat d’aquest és aprendre uns continguts (en aquest cas les estacions de l’any) a partir d’un seguit d’aplicacions digitals (WordPress, YouTube, Filmora, QR Code Generator..). I amb això volem fomentar la creativitat, innovació i coneixement dels alumnes als que va destinada l’activitat, que cal recordar que està pensada per a que ells mateixos elaborin tots els processos, sempre amb la supervisió i guia del docent.

Com funciona el recurs?

El recurs és troba en un WordPress una pàgina web destinada a la creació de blogs, ja que creiem que es una bona eina d’interacció amb la resta del món i amb la que poder compartir el recurs per a tothom d’una manera senzilla i fàcil d’utilitzar.

foto-1

Quan entrem al blog, el primer que veiem és un seguit d’imatges que representen cada estació i sota podem trobar els títols de cada entrada. Aquestes es troben ordenades, en la primera entrada (Benvinguts al blog) trobarem la introducció al blog, després segueixen les entrades de cada estació i la última entrada que correspon al tancament del blog (En són quatre).
foto-2
Per tant, el que haurem de fer primerament és entrar a l’entrada que correspon amb la introducció per tal d’informar-nos dels diferents aspectes de funcionament del blog i materials per poder gaudir de l’activitat (aplicacions per escanejar els codis QR, PDF per tenir la versió en paper, enllaços directes als vídeos experimentals..)

foto-3Després toca endinsar-se en les quatre estacions, tal i com podem observar primer trobem l’explicació de l’estació corresponent i del factor atmosfèric. Al costat esquerre podem observar el codi QR que condueix al vídeo experimental i per tal de facilitar la visualització del vídeo a aquelles persones que no gaudeixen d’un lector de codis o d’un aparell electrònic.

foto-4
I, per acabar tenim la pàgina on s’avalua el recurs en forma d’enquesta. Així volem aconseguir que els usuaris que entrin al blog ens comparteixin la seva opinió i al mateix temps poder veure aquelles coses que podrien millorar. Això permet que tothom pugui interactuar amb els creadors del recurs pel que creiem que és una bona eina d’avaluació.

Quines aplicacions digitals s’han utilitzat pel recurs?

Per a l’elaboració d’aquest recurs digital hem utilitzat les aplicacions:

WordPress (Blog)

Filmora (Editor de vídeo)

YouTube (Plataforma per compartir els vídeos)

QR Code Generator (Aplicació per generar els codis QR)

Survio (Generador d’enquestes digitals)

A més d’aquestes aplicacions en línia, també s’ha utilitzat el Word i PDF. A més, per la recerca de la informació s’ha utilitzat la pàgina web de Viquipèdia.

Com vam realitzar el recurs?

En primer lloc, vam elaborar les bases de l’activitat que volíem oferir ( Part 1). Desprès vam començar amb la part tecnològica, creant el blog i realitzant una edició adient per tal que fos fàcil interactuar amb ell, per això vam decidir posar imatges representatives força grans. Tot seguit es va procedir a la recerca dels diversos continguts a treballar. Pel que fa als vídeos, es van buscar els experiments i van ser gravats i seguidament editats pel programa Filmora, aquests vídeos també pretenen ser educatius i per això cadascun d’ells té de fons la música corresponent segons l’estació (Les quatre estacions de Vivaldi). Un cop teníem els vídeos fets, els vam penjar a YouTube per així poder compartir-los amb la resta del món i, al mateix moment poder generar els codis QR. Un cop teníem tots els materials es va elaborar el format PDF del recurs i per finalitzar l’enquesta. I es així com va estar organitzar el recurs.

Valoració general de l’activitat (membres del grup)

Per a l’elaboració d’aquesta activitat ens vam sentir molt entusiasmades, ja que, en certa manera era una responsabilitat el fet d’elaborar un recurs que fos digital i per a infants. Tot i això, en molts moments vam estar angoixades ja que a vegades la tecnologia falla i et pots sentir perdut, però amb persistència vam poder arreglar tots els problemes tecnològics, fet que ens va fer sentir més enllaçades amb aquesta activitat i amb més ànims.

Les nostres expectatives eren bastant altes, ja que preteníem crear un recurs on es treballessin molts aspectes alhora, tant pel que fa als continguts com a les eines digitals. Tot i així ens hem centrat molt més en la part digital i creativa que no tant al que fa a la teoria (que s’exposa al blog) per això vam decidir extreure aquesta d’una pàgina web fiable i els vídeos experimentals realitzar-los nosaltres mateixes, per així fer més nostra l’activitat i el recurs i no tenir problemes de drets d’autor o d’imatge.

Per acabar, volem expressar la nostra emoció al presentar-vos el nostre projecte i desitgem que us agradi tant com a nosaltres haver-lo realitzat. Moltes gràcies per la vostra atenció i dedicació.

I jo, personalment, m’acomiado d’aquest blog amb molt bones sensacions, crec que tot el treball que s’ha anat realitzant setmana a setmana ha sigut molt gratificant i aquesta manera de treballar m’ha sigut útil, ja que em considero una persona creativa i les coses que es troben fora del típic “paper i llapis” em fan sentir molt més realitzada.  Gràcies a tots per llegir-me i..

FINS AVIAT!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s